Samarbete | 4 favoriter från thor

 
ASGÅRD
 
Om filmen är dålig, vet man i alla fall att man har Asgård att se fram emot. Asgård i Thor-filmerna är ren magi till scenografi. Tyvärr har vi inte fått se så mycket av den här fantastiska världen, på grund av att Thor mest verkar vilja befinna sig i Midgård. Men varje gång vi får scener här, är dem fantastiskt vackra. Skimrande guld överallt under en stjärnklar himmel. Magiskt, som sagt. 
 
 
LOKI
 
Kommer aldrig kunna förlåta Loki för mordet av Balder i mytologin (hur kan någon göra något så hemskt?), men i filmerna är det en helt annan femma. I filmerna porträtteras Loki som en otroligt komplex och vilsen karaktär, vilket tillsammans med karisma får en att älska honom. Förutom detta är Loki även en av de enda skurkar som hittills fungerat i Marvels filmatiseringar (här hittar ni en lista jag gjorde förut på skurkarna vi sett). En otroligt bra gjord och intressant karaktär helt enkelt, och är Thor-filmernas bästa karaktär. 
 
 
FRIGG'S BEGRAVNING 
 
Om det är något som är välgjort i de här filmerna om Thor, så är det Frigg's begravning i den andra filmen. Den var otroligt kort, men den var även otroligt vacker med alla ljus som i en klassisk begravning inom asatron. Det här var verkligen en scen som gav en gåshud, främst eftersom att den är så vacker. Men även för att den är relativt sorglig. I alla fall är det den överlägset bästa scenen i de båda Thor-filmerna, tillsammans med Loki's otroligt emotionella "tell me"-scen i den första filmen. 
 
 
HEIMDALL
 
Finns det någon som är så cool men samtidigt så underskattad som Heimdall? Tror inte det. Han spelas till och med av fantastiska Idris Elba (!) men fortfarande verkar ingen vilja uppmärksamma den här fantastiska karaktären. Heimdall är väktare över hela Asgård, och kan se till alla nio världar. Hur coolt är inte det liksom? Heimdall anses till och med vara en representant för Yggdrasil. Fantastiskt intressant karaktär!
 
Det här inlägget är som vanligt i samarbete med KarinSaraLovisaFelicia och Elsa. Veckans tema är religion.
 
Postat av: Tilda Barkselius

Inte sett någon Thor men känner att jag verkligen vill göra det nu!!

Svar: Ja, den tredje kommer sedan i november! Tycker inte att filmerna är så fantastiska, men har ändå vissa aspekter som är bra. Till exempel då Loki, och även scenografin!
Emelie Karlsson

2017-03-22 @ 21:22:15
URL: http://nouw.com/tildabarkselius
Postat av: Seriemorsan

Åh, har inte sett Thor men borde verkligen!

Svar: Helt okej filmer, i alla fall vackra! Inte det bästa Marvel gjort dock, haha. Har förhoppningar på trean ändå!
Emelie Karlsson

2017-03-23 @ 11:00:54
URL: http://seriemorsan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: