Season review: pretty little liars 7A

 
 
Hur var säsong 7A? Först och främst - herregud. Vad vi kan kalla säsongsfinalen av den första delen var intensiv. Aria fick se Ezra med en annan tjej, när han skulle vara med henne. Hanna's uppdrag misslyckades självklart, samtidigt som polisen blev inblandad. Caleb och Hanna, Alison och Emily fick till det. Noel Kahn tappade bokstavligt talat huvudet, Spencer blev skjuten i hjärtat, Yvonne och Toby var med om en bilkrasch. Samtidigt berättade Mary att Spencer var hennes dotter. Nu ska vi även behöva vänta tills april för att se vilka som är döda - och vilka som lever. Men i alla fall - säsong 7A har hittills varit vuxet, i jämförelse mot tidigare säsonger. Det har mer varit riktigt problem som till exempel giftermål och jobb, vilket jag har uppskattat. Tjejerna har mer tagit hand om sig själva också, då föräldrarna knappt har varit med. En kul förändring, som egentligen får mig att tycka Pretty Little Liars kan hålla på föralltid. Även fast det nog var dags för serien att ta farväl - som den då kommer göra nästa år.
 
Vilka karaktärer var bäst och sämst? Jag tycker inte om Emily. Jag säger det i varje recension av den här serien och jag kommer antagligen säga det när det är dags att recensera Pretty Little Liars för sista gången. I den här säsongen har det inte varit något annorlunda alls heller. Om dem är på ställen dem egentligen inte skall vara på, lämnar hon bevis. Hon är också tillsammans med halva Rosewood. I säsongsfinalen bevisade hon även att hon är nästintill inkompetent - då hon glömde mobilen på ovanvåningen när dem var påväg att bli mördade allihop. Nej, jag tycker inte om Emily. Inte alls. Säsongens bästa karaktär har för mig varit Aria, även fast hon är så liten så är hon så stark. Som Spencer brukar säga. En solklar favorit har hon blivit under den här säsongen - mest på grund av hur hon hanterar allt.
 
Vad vill du se i säsong 7B? Jag vill ha mer svar. Jag vill att allt ska vara uppklarat när säsongen rullar sina sista eftertexter. Inga frågor och inga inkompletta känslor vill jag ha. Så helst vill jag egentligen att fallet med AD som just nu plågor tjejerna ska lösas ganska tidigt. För någon gång, förtjänar vi ändå ett lyckligt Pretty Little Liars avsnitt. För att jag ska kunna gå vidare - behöver jag glädje och lyckliga slut för karaktärerna. 
 

Samarbete vecka 35: legend

 
«in a single day and night of misforture,
the island of Atlantis disappeared into the depths of the sea »
 
Atlantis, det har vi nog alla hört talas om. Staden som ska ha försvunnit under ytan och aldrig hittats igen - eftersom invånarna i stormakten hade irriterad Poseidon. Det finns en serie som heter Atlantis som fick två säsonger mellan 2013-2015. Där utgår man ifrån att en kille, Jason, spolas upp på Atlantis stränder. Förutom den här serien finns det även självklart en Disney version, vid namn Atlantis - The Lost Empire. I den här filmen försöker ett par upptäckare hitta Atlantis. Inte ett nytt koncept - men alltid lika roligt. Till sist finns det även en Atlantis version av Stargate.
 
 
«don't let it be forgot that once there was a spot,
for one brief shining moment, that was known as Camelot»
 
Om man får favorisera en mytisk plats på den här listan, så är Camelot nog min favorit. Främst för att den inte är precis lika mytisk - men även för att det handlar om England och keltisk mytologi. Folk har hävdat att dem hittat Camelot, trots att det är omöjligt att bevisa - men vi ska prata om filmer och serier. Först hittar vi självklart King Arthur filmen med Keira Knightley, som anses mest trovärdig då den är avmystifierad. Det finns även min favorit, Merlin, vilket är en serie som fick fem säsonger och handlar om Merlin's äventyr som ung. Det är en riktig guldklimp! Annars hittar Camelot även i bland annat Once Upon a Time och Disney-filmen Svärdet i Stenen.
 
 
«streets were paved with silver,
houses built with gold»
 
Har ni hört myten om Seven Cities of Gold? Det är känt vid många namn, men Cibola är ett av dem (Seven Cities of Cibola). Det här har tyvärr inte varit ett populärt område att hantera i film och serier - vad jag vet. Men det finns först en film som heter just Seven Cities of Gold. Filmen är från 1955 och handlar enkelt om en spanjor som försöker leta efter detta, platsen bakom myten. Men det är inte där jag lärde känna myten - det var i den andra National Treasure filmen, Book of Secrets. I den här filmen, med Nicolas Cage, försöker huvudkaraktären rentvå sitt släktnamn eftersom dem har blivit anklagade att delta i mordet på Abraham Lincoln. Detta tar dem till just Cibola.
 
 
«he often felt the invasion of a deep spiritual emotion
as if Shangri-La were indeed a living essence, distilled from the magic
of the ages and miraculously preserved against time»
 
Shangri-La räknas som ett utopia, en drömvärld. Det var inte längesedan jag lärde mig utav detta - och har därför inte hittat några framstående referenser i populärkultur. Dock vet jag att det finns en film, en gammal film, som heter Lost Horizon. Den här filmen från år 1937 handlar om att gäng som är med om en plankrasch och finner sig själva i just Shangri-La. Där börjar dem fundera på om detta ställe verkligen är ett utopia. Jag älskar den här typen av koncept - när man funderar om en drömvärld verkligen är en drömvärld (detta är mitt gymnasiearbete)
 

TEMA: Legend | Det här inlägget är ett samarbete mellan mig, KarinElsaSara och Felicia. Kolla gärna in deras inlägg också!

3 uppkommande dramaserier jag vill se

 
THE ARRANGEMENT
 
Har jag nämnt den här serien någon gång innan det här? För jag är beroende av trailern till uppkommande The Arrangement. Serien ska handla om en tv skådespelerska som blir erbjuden ett 10 miljoner dollars giftermålskontrakt med världens främsta Hollywood stjärna. Tillsammans med det här så är även The Arrangement klassad tillsammans med drama som thriller. Seriens, som skapas av E!, skådespelarskara består bland annat av Christine Evangelista (Chicago Fire) och Josh Henderson (Dallas). The Arrangement ska ha premiär tidigt nästa år - och en trailer finns att se här.
 
 
STAR / CONVICTION
 
Det här är två lite mer uppmärksammade serier - men som dock inte riktigt har fångat mitt intresse som The Arrangement har. Först hittar vi Star, som handlar om en trio kvinnor som startar en musikgrupp i Atlanta. Inte jätte gripande handling - men trailern som kan hittas här gör mig ändå lite fängslad. Sedan har vi Conviction - en serie som enbart intresserar mig på grund av vackra Hayley Atwell. Den handlar om en föredetta presidents dotter, som jag tror, blir "utpressad" att medverka i New York's nya Conviction Integrity Unit - där dem undersöker fall där människor kan ha blivit felaktigt dömda. Conviction har premiär 4 oktober - och det finns en enligt mig, ganska medelmåttig, trailer här.