Julkalender 2015: lucka 1

Det finns just nu en julkalender som cirkulerar på många seriebloggar jag följer, bland annat Sofia och Hennie & Rebecka gör den just nu, kolla gärna vad dem skriver under alla punkter! Först tänkte jag säga att jag börjar med den här den tredje men hade redan detta inlägg vilket passade under den första rubriken "Day 01- A show that should have never been canceledoch därför är det ej publicerat den första december utan den 29 november. Under dessa 24 dagar kommer bloggen alltså fyllas av en julkalender! Får hoppas att detta blir intressant. 
 
 
 
HANDLING: "Den vackra, privilegierade, tidigare New York-bon Dr Zoe Hart blir erbjuden jobb i en småstad och flyttar dit. Kommer flytten innebära att hon bli en bättre doktor, bättre människa och kanske till och med kär? Det får tiden utvisa." SKÅDESPELARE: Rachel Bilson, Jaime King, Wilson Bethel m.fl. IMDB-BETYG: 7.8/10
 
VARFÖR? Hart of Dixie. Hart of Dixie. En serie jag kollade på när den väl kom ut men sedan plötsligt inte orkade vid slutet av säsong ett ungefär, en serie jag sedan valde att kolla ikapp när säsong fyra skulle ha premiär en vecka, en serie jag kollade på konstant dag och natt tills jag var ikapp tre säsonger efter ungefär tre-fyra dagar. Jag hade ingen aning om att säsong fyra skulle vara den sista och att det aldrig någonsin skulle komma mer avsnitt från mysiga Bluebell. Hart of Dixie är en av mina favoritserier och jag ser ingen anledning till varför det skulle behöva avslutas. 
 
 
 
HANDLING: "After being the subject of an embarrassing viral video, a self-involved 20-something enlists the help of a marketing expert to revamp her image in the real world." SKÅDESPELARE: Karen Gillan, John Cho m.fl. IMDB-BETYG: 7.2/10
 
VARFÖR? Selfie var en serie jag aldrig hade tänkt kolla på, mestadels pågrund av namnet. Men när ett antal avsnitt hade släppts och jag hade hört extremt positiva tankar kring serien så gav jag med mig. Jag kollade ikapp de korta avsnitten och var helt fast. Karen Gillan och John Cho fångade mig men dem släppte mig aldrig riktigt. Serien var viktig, den visade oss viktiga saker och vad man skulle prioritera - man fick uppleva huvudkaraktärens problem ingående och det var viktigt, så viktigt. Att abc valde att avsluta den här serien mitt i säsongen pågrund av för lite tittare, antagligen pågrund av namnet, är en skam. 
 
 
 
HANDLING: "A young doctor realizes that working as an intern in a big hospital is very much the same as being in high school." SKÅDESPELARE: Mamie Gummer, Justin Hartley, Michael Rady m.fl. IMDB-BETYG: 7.6/10 
 
VARFÖR? Emily Owens M.D. var en serie jag faktiskt hittade i efterhand när jag som vanligt letade efter en bra serie utspelad på ett sjukhus. Vad som först egentligen fångade mig var att den inte alls var så tonårig - även fast den skulle handla om att hon insåg att det var som high school på sjukhuset så kändes ändå allt lite problemantiskt vuxet. Det blev inte överdrivet med drama och inte överdrivet melodramatiskt och jag uppskattade det. Problemet var dock att jag inte visste att det endast fanns en handfull avsnitt - jag var säker att det fanns ett flertal, eller iallafall en, hel/a säsong/er. Emily Owens M.D. var en av de lättare sjukhusserierna jag har sett och det var skönt, den förtjänade verkligen bättre. 

Book review: the selection

 
 

Handling: "For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon. But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks. Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined."

 

 
Mina tankar: För det första kan jag erkänna att jag i början under de ungefär 100 första sidorna av den här boken tyckte det var The Bachelor i bokformat och egentligen ångrade att jag började med den här boken. Men det ändrades ganska snabbt då allt egentligen började och Maxon träffade America för första gången - då ville jag knappt släppa boken och läste ut den på ungefär en dag allt som allt. Jag älskar verkligen hur America är, iallafall hur hon står ut och hur hon fungerar tillsammans med Maxon - som han också är en älskvärd karaktär. Dock kan jag störa mig lite på hur lite man faktiskt fick reda på resten av tjejerna under bokens gång innan dem fick lämna, man visste inte ens namnen på alla. Utöver det så avskyr jag även Aspen med ungefär hela mitt hjärta, han gör slut med America och sedan försöker han vinna henna tillbaka och förstöra allt igen när hon äntligen har släppt honom och vant sig vid palatset och Maxon. Men överlag en bra bok, kan nog bli lite bättre med karaktärsfördjupningar och exkluderandet av Aspen - har höga förhoppningar till nästa bok.
 
Betyg: 8/10

Blindspot: authentic flirt

 
 
"Jane and Weller go undercover as a top-notch assassin couple in order to protect some lethal info. Meanwhile, David tries to repair his relationship with Patterson; and Carter and Mayfair disagree about how to deal with a menacing person."
 
Blindspot har på den senaste tiden blivit sämre och sämre egentligen (och därför är jag skyldig till att ligga två avsnitt efter), då alla avsnitt handlar om samma sak om och om igen - från början hände det faktiskt saker personligt med Jane och FBI letade efter hennes ursprung och liknande, men det är helt borta. Det enda som händer nu är det vanliga NBC & FOX ett fall per avsnitt och det är utomordentligt uttråkande tyvärr. Jag tycker fortfarande om Blindspot självklart men det är något som känns lite fel och väldigt tråkigt. 
 
Authentic Flirt i sig tyckte jag likt Sent on tour var en höjning, jag älskar överlag när gänget åker på uppdrag och situationen blir svårare att hantera. I specifikt det här avsnittet så åkte Weller och Jane undercover på ett uppdrag dem hittat via en tatuering för att egentligen ta reda på vad som försigår och ta tillbaka viktig information som ej ska finnas i händerna på farliga mäniskor. 
 
Det speciella med det här avsnittet var faktiskt att vi fick se seriens första egentligen viktiga dödsfall då två av seriens mindre karaktärer faktiskt blev mördade - på ett eller annat sätt. Tyvärr så råkade jag som vanligt innan avsnittet själv läsa vilka två karaktärer som faktiskt skulle dö - så när David började följa efter en kvinna tidigt i avsnittet och Guerrero skulle få ett ultimatum av FBI som CIA var inblandade i visste jag vad som skulle hända. Detta resulterade i att jag inte tog det lita hårt som jag skulle om jag inte visste vad som skulle hända - men förhoppningvis kommer serien som de flesta gör i det nästa avsnittet (som då redan släppts) inte ha glömt dessa dödsfall och faktiskt hantera dem så man får lite mer känslor för vad som hände. 
 
Sammanfattningsvis så var det här avsnittet faktiskt en höjning - det var kul att se Jane's tillbakablickar och även uppleva hennes uppdrag tillsammans med Weller, som man självklart vill att Jane ska sluta upp med. Jag skulle dock i framtiden vilja att resten av karaktärerna utvecklas, vilket de överlag faktiskt gör nu, och att man får en bättre uppfattning om vad som faktiskt har hänt Jane. Men överlag som sagt bra avsnitt och jag hoppas Blindspot efter midseason-finalen lär sig av sina misstag och fortsatter i samma anda som de första avsnitten.