Min månad i böcker | februari

 
Om januari var en bra läsmånad, så var februari ännu bättre. Hela 14 böcker blev lästa av mig på årets kortaste månad - och igen var det nästan bara böcker jag faktiskt tyckte om. Bland annat tog jag mig igenom hela Vampire Academy serien av Richelle Mead, vilken var fantastisk. Läste även två böcker från min "most anticipated reads" i år, i By Your Side och We Are Okay.
 
 
1 And Then There Were None av Agatha Christie ★★★★★
2 Extremely Loud and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer ★★★★☆
3 Amy & Rogers Epic Detour av Morgan Matson ★★★★☆
4 Since You've Been Gone av Morgan Matson ★★★★★
5 The Unexpected Everything av Morgan Matson ★★★★★
6 By Your Side av Kasie West ★★★★☆
7 The Bell Jar av Sylvia Plath ★★★☆☆
8 Vampire Academy av Richelle Mead ★★★★★
9 Frostbite av Richelle Mead ★★★★★
10 Shadow Kiss av Richelle Mead ★★★★★
11 Blood Promise av Richelle Mead ★★★★☆
12 We Are Okay av Nina LaCour ★★★★★
13 Spirit Bound av Richelle Mead ★★★★★
14 Last Sacrifice av Richelle Mead ★★★★★
 
 

Lista | just nu

 
Favoritserie just nu? Sleepy Hollow.
Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? Tisdagar är riktigt hemska för mig just nu, då de serier jag inte vill se överhuvudtaget går just då - Shadowhunters och Supergirl.
Serie du ser fram emot just nu? Vill helst att Medici ska börja igen snart, men är även lite småsugen på Famous In Love.
Serie som helst kan avslutas just nu? Shadowhunters!! Tänker nog sluta kolla på den efter säsong två.
 
 
Kvinnlig favoritkaraktär just nu? Madeline från Big Little Lies.
Manlig favoritkaraktär just nu? Är alltid lite smygkär i Ichabod Crane från Sleepy Hollow. Annars är David i Legion också helt fantastisk.
Favoritpar just nu? Jughead och Betty kan helst bli tillsammans nu på direkten. Annars självklart Fitzsimmons.
Favorit vänskap just nu? Mary och Greer i Reign.
 
 
Film du ser fram emot just nu? Logan, som jag självklart har biljetter till imorgon på premiärdagen.
Bok du läser just nu? Just nu är jag i slutet på den sista Vampire Academy boken Last Sacrifice.
Favoritskådespelerska just nu? Är kär i Reese Witherspoon.
Favoritskådespelare just nu? Skulle nästan vilja säga fantastiska Goran Visnjic. 
 

Urval av veckans tv | vecka 8 del 3

 
EMERALD CITY 1x09 The Villain That's Become | Det här var ett jättejätte bra avsnitt. Äntligen tycker jag om den här serien igen! Det jag främst tyckte om var vår Lady Ev. Vi fick reda på att Lady Ev utryckte sina känslor genom sina masker, på grund av att hon var en robot. Hon hade en mask för sorg, hon hade en mask för glädje och så vidare. Tycker denna symbolism och detta sätt att utrycka sig på vad så otroligt coolt. Min favoritkaraktär i serien, tråkigt att hon dog - trots att hon var Westworld 2.0. Ser fram emot säsongsfinalen.
 
ARROW 5x14 The Sin-Eater | Förstår varför det här avsnittet har fått ett sådant lågt betyg som det faktiskt fått, men jag tyckte det här var jätte bra. Självklart finns det problem i själva berättelsen i och med att dem aldrig tar sig framåt med Prometheus, samt att tillbackablickarna är värdelöst tråkiga. Men det var ett väldigt bra enskilt avsnitt, för mig. Vi fick mycket karaktärsutveckling, ändå, med Dinah, Thea, Oliver och Quentin. Oliver är en fantastisk karaktär först och främst, och jag älskar att han satte Thea före sin flickvän. Tyckte om att det kvinnodominerat också, om man räknar karaktärer och representation framför skärmtid.
 
 
REIGN 4x03 Leaps of Faith | Är jätte besviken. Har sett över allt det historisk inkorrekta, men jag tycker nu att dem blivit otroligt vridna. Om jag ska se över alla fel, så tycker jag ändå att dem ska vara lite neutrala. Vilket dem inte är när dem porträtterar spanjorerna som monster, i princip. Tyckte heller inte om avsnittet, jätte löjligt med att Gideon kom. Om jag uppskattade något dock var det att man lurade Darnleys flickvän, tycker om när Reign är lite känslokalla. Hoppas även att Elizabeth visas upp starkare i framtida avsnitt, då hon nu känns så svag i serien.
 
LEGENDS OF TOMORROW 2x12 Camelot/3000 | Att säga "this shouldn't exist" är ingen ursäkt eller förklaring överhuvudtaget. När jag kollar på tidsreseserier vill jag inte att dem åker tillbaka till saker som inte har existerat, myter, oberoende på om serien från början är overklig eller inte. Det värsta är även att man inte ens försöker göra myten äkta till sin period. Precis som historikern säger - gänget ser ut som de ska på en renässansmässa, samt att dialekterna är waaay off. Hemskt avsnitt.
 
SLEEPY HOLLOW 4x08 Sick Burn | Ännu ett bra avsnitt, tycker jag. Det skulle nog varit bättre om detta avsnitt hade kommit längre bak i säsongen, eftersom att man ännu inte riktigt bryr sig mycket om de nya karaktärerna. Men det var även otroligt underhållande och otroligt spännande, faktiskt. Tyckte även om det här med att hon ser framtiden, och att vår fantastiska skurk vill ta bort demokratin och skapa ett nytt Amerika. Jätte intressant handlinng den här säsongen. Allt skulle dock vara bättre med Abbie.