Första intryck av 13 Reasons Why

 
Nu är den äntligen här, den första serien någonsin Selena Gomez har producerat (som är mer seriöst än Alex v Alex). Men det är inte vilken serie som helst, nej, utan det är en serie baserad på boken vid samma namn. Thirteen Reasons Why skriven av Jay Asher, som handlar om en tjej som tar självmord. Denna tjej skickar sedan ut kasettband där hon förklarar anledningarna varför hon valde att inte leva längre. Intressant, eller hur? Serien kom ut inatt och jag har hunnit se två avsnitt, två helt fantastiska avsnitt. Vad som är intressant, först och främst, är att serien är mycket mer berättande och förklarande än vad jag trodde den skulle vara. Det var inte för ens i slutet av det andra avsnittet som vi fick en hint på lite med mysterium, vilket jag tycker är fantastiskt. Serien blir så förtrollande i och med detta, vilket gör det svårt att sluta titta.
 
Förutom detta dock, är ändå vår huvudkaraktär det överlägset bästa med den här serien. Hannah Baker. Hon är otroligt karismatisk och otroligt lätt att relatera till, vilket skapar en fantastisk ledande karaktär. Tillsammans med Hannah dock, får vi även ett till gäng med intressanta karaktärer. Clay, bland annat, som verkar bli vår huvudkaraktär i de nya scenerna då det är han som lyssnar på kasetterna just nu. Men vi har även Alex, som vi hittills inte vet något om. Jessica, som jag inte riktigt kan placera. Justin, som inte alls är en bra kille. Och Tony, som verkar ha en större koppling till detta än någon annan. Dessa intressanta karaktärer skapar tillsammans med berättandet en fantastisk serie, som är svår att slita sig ifrån. Nu ska jag ta och kolla klart på den första säsongen! En säsongsrecension kommer nästa vecka.
 
 

Legion: chapter eight | Arrow: disbanded

 
 
Det var väldigt längesedan jag skrev om Legion, varför? Jo, för att jag egentligen inte har följt serien sedan avsnitt tre. Det har inte blivit av, helt enkelt, även fast det här är en serie jag verkligen tycker om. Men egentligen var det tur att jag hamnade efter, för nu när jag såg alla restrerande avsnitt samt det senaste idag - blev nästan serien ännu bättre. Främst eftersom att man inte riskerar att glömma bort något (vilket man riskerar innnan), men även för att man känner sig närmare karaktärerna. Men på grund av detta, blev säsongsfinalen underwhelming. 
 
Det var skönt att slappna av, självklart, men det hände inte så mycket jämfört med de tidigare avsnitt i säsongen. Avsnittets höjdpunkt var egentligen för mig att Clarke var med igen, bara för att jag tycker om Hamish från Fantastic Four och Ithaca. Det var dock även intressant att dem valde att inte "vinna över" The Shadow King och istället ta med honom till säsong två. Håller tummarna för att vi även får se Professor X i säsong två, då dem utforskat det i de sista två avsnitten av säsongen. Samt även för att serieskaparna har snackat att dem vill få med antingen McAvoy eller Stewart. Tyckte ändå, trots mitt skrivande, att det här var ett bra sista avsnitt på säsongen. Främst eftersom att det igen visade på att kvinnorna räddar männen i Legion, även fast vi har en av världens starkaste mutanter i huvudrollen. 
 
 
 
 
 
Egentligen hade jag bara ett problem med det här avsnittet. Bara ett. Det var att Oliver blev positiv alldeles för tidigt. Självklart fick han hjälp av Diggle, men från tidigare händelser vet vi att Oliver brukar fastna i mörkret. Att han inte brukar acceptera hjälp. Men det kanske tyder på en viss karaktärsutveckling, trots att jag inte trodde det var möjligt med en sådan fantastisk karaktär som Oliver Queen. Men mitt problem med den här aspekten var egentligen inte utvecklingen, utan att den inträffade överhuvudtaget. Jag tycker om mörker, och vill inte att det ska försvinna så snabbt. Inte för jag tror att det kommer göra det dock med Adrian i förarsätet. Ugh, vad han är fantastiskt obehaglig!
 
Annars dock, var det här ännu ett fantastiskt avsnitt av Arrow. Det går otroligt bra just nu för den här serien, sett till kvaliten. Adrian Chase är en otroligt bra skurk, speciellt i och med att han faktiskt är nära de andra. Han jobbar nästan precis bredvid dem. I det här avsnittet dock, fick alla reda på att Chase faktiskt är Prometheus och polisen är nu efter honom. Detta betyder nog att den här serien kommer bli ännu mer blodig än den redan är just nu. Kul också att Bratva verkar stanna i Star City, vilket betyder att tillbakablickarna känns mer relevanta.  
 

Topp 3 just nu | ships, skurkar, prestationer m.m

 
 1. Legion of Evil Husbands är självklart mitt no1 ship. Helst ska det vara Eobard x Malcolm x Damien x Leonard.
 2. Har stora problem i Big Little Lies. Vet inte om jag vill att Madeline ska vara med Nathan eller Ed? Nathan är en babe ju. 
 3. Bellarke är det enda som kan rädda The 100 för mig. 
 
 
 1. Legion of Doom. Denna skara av män behöver en spin-off, helst igår. 
 2. Adrian Chase. Till skillnad från de andra på den här listan, är Chase otroligt grym. 
 3. Dreyfuss. Är jag den enda levande individen som tycker om honom? 
 
 
 
 1. Stephen Amell i det senaste avsnittet av Arrow.
 2. Alla tjejer i Big Little Lies, hallå.
 3. Tyckte John Barrowman var det enda bra med Supergirl/Flash crossovern.  
 
 
 1. Dan Stevens röst i Evermore, obviously.
 2. Hugh Grant, alltid???
 3. Malcolm var en total babe när han tog tillbaka Tommy i doomworld. Nathan var en total babe när han tog sin dotters dator. Eobard var en total babe i sitt sluttal. Decisions, decisions. 
 
 
 1. Varför måste alla comic book-serier centreras kring hjältarna när skurkarna är så mycket mer intressanta och komplexa? Igen, Legion of Sass. Give me. Vart ska jag ta vägen om ni försvinner efter den här säsongen av Legends? 
 2. Varför läcks alla Reign avsnitt ut i förtid? Hallå, pls, jag ligger redan efter. Sluta släpp nytt hela tiden. 
 3. Läste precis att Time after Time ska ha tagits bort från kanalens schema, haha. 
Ta en paus, Reign.