En gång i phuket (2011)

 
En gång i Phuket (2011)
 
"Sven är en karriärcoach med inrutat vardagsliv som fått nog av att hjälpa andra att byta liv. Sven vill ha något mer. Han vill bli fri som äventyraren Johan, en gammal skolkompis som blivit rikskändis för sina böcker om att kasta loss från vardagen och förverkliga sig själv. När Johan plötsligt dör i en olycka i samband med ett BASE-jump från Kaknästornet säger en röst inom Sven att det är hans tur att förverkliga sina drömmar. Han säger upp sig på jobbet och hoppar på första bästa plan till Thailand för att skriva en bok och äntligen börja leva livet på riktigt."
 
Mitt betyg: 7.5/10
 
Jag har sett den här filmen tre gånger nu, och jag är nog ganska säker på att det här är min favoritfilm, bland dom svensktalande alltså. Jag tycker att den är hysterisk, den är hur rolig som helst. Det som egentligen höjer den här filmen, enligt mig, är när Sven inte förstår norska, det är en härlig touch som verkligen uppskattas. Dock så innehåller den här filmen inte direkt skådespeleri i värdsklass, men det gör ingenting.  
 
 
Den här filmen är inte genialisk. Den är verkligen inte världsklass, men jag fastnar ändå för den. Det kan vara för att jag har en grej för romantik på resor, men den här filmen funkar verkligen för mig. Jag håller med en mening jag läste här: "Hade den kommit från USA så hade Ashton Kutcher spelat huvudrollen och det fullkomliga fiaskot varit nära. Riktigt så illa blir det inte eftersom Peter Magnusson är både roligare och charmigare än Kutcher." Det är till 100% sant, men sedan är det faktiskt så att jag fastnar för den här klyschiga, romantiska komedin. 

3 filmer jag ser fram emot: höst/vinter

 
Dracula Untold Premiärdatum i Sverige: 10 oktober
 
Handling: Luke Evans ("Hobbit: Smaugs ödemark", "Fast & the Furious 6" m.m) spelar huvudrollen i historien om den "riktiga" Dracula, Vlad Tepes från Transylvanien, ökänd för att spetsa sina fiender på pålar.  Varför hamnar filmen på listan? Det känns som att den här filmen har det där lilla extra, och Luke Evans är en perfekt Dracula. 
 
 
Interstellar Premiärdatum i Sverige: 7 november
 
Handling: En grupp forskare använder ett nyligen upptäckt maskhål för att töja på begränsningarna för mänskliga rymdresor.  Varför hamnar filmen på listan? Den verkar vara helt otrolig, känns som en film som verkligen har chansen att bli Oscar-nominerad. 
 
 
The Imitation Game Premiär i Storbrittanien: 14 november
 
Handling: Om den brittiske matematikern Alan Turing som hjälpte till att knäcka Enigmakoden under Andra världskriget.  Varför hamnar filmen på listan? Jag tror att det här kan bli en av 2014's bästa filmer, iallafall på mn lista. Matthew Goode är även en favorit. 
 
Andra värda att nämna: dumb and dumber to, the good lie, the best of me, exodus: gods and kigs, hobbit 3

Witches of east end 2x07 art of darkness

 
 
Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av det här avsnittet, jag vet inte riktigt varför, men det kändes som ett avsnitt från den förra säsongen, nästan. Jag vill verkligen att Killian ska ta en större plats, vilken det kändes som att han gjorde i det här avsittet. 
 
Jag tyckte även om att Frederick faktiskt inte är hundra procent ond, att det egentligen inte är hans vilja, eller iallafall hans baktanke. Jag tycker om tanken med ett insider-jobb, som jag nämnde i den förra inläggs-recension om just denna serie, men inte av Frederick, jag har faktiskt börjat gilla honom. Sedan tycker jag att Killians häxa till fru snart borde försvinna från den här serien, en så sjukt tråkig side story enligt mig. Jag vill se Killian och Freya tillsammans, till slut.