4 filmer jag ser fram emot: 2015

 
The Avengers: Age of Ultron Biopremiär i Sverige: 24 april 2015 
 
Handling: När Tony Stark försöker väcka ett vilande fredsbevarande program till liv går något snett. Jordens mäktigaste hjältar - Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, Black Widow och Hawkeye - ställs mot den ultimata prövningen medan planetens öde är ovisst. När ondskefulle Ultron uppenbarar sig är det upp till Avengers att stoppa hans hemska planer. Tveksamma allianser och oväntade handlingar banar vägen för ett episkt och unikt världsomspännande äventyr.
 
 
Me Before You Biopremiär i Sverige: Finns ingen ännu, dock 21 augusti 2015 i USA
 
Handling (utifrån boken): Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans. När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna. Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.  Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.
 
 
Ant-Man Biopremiär i Sverige: 17 juli 2015
 
Handling: Biokemisten Dr. Hank Pym använder sin senaste upptäckt av subatomära partiklar, för att skapa en storleksförändrande formel. Även om hans första test går snett, går han vidare och utvecklar ett instrument som hjälper honom att kontrollera och kommunicera med insekter.
 
 
Seventh Son Biopremiär i Sverige: 27 februari 2015
 
Handling: I en svunnen tid kommer en obeskrivlig ondska att svepa över världen och åter sätta igång kriget mellan de övernaturliga och människorna. Master Gregory är en soldat som för flera århundraden sedan fängslade den onda och mäktiga häxan Mother Malkin. Mother Malkin har nu rymt och gör sig redo att hämnas genom att släppa lös sin fruktansvärda vrede över världen. Endast Master Gregory står i hennes väg och han har till nästa fullmåne på sig att träna upp sin lärling, Tom Ward. Mänsklighetens enda hopp står nu till den sjunde sonens sjunde son.

The 100 2x02 / Arrow 3x04

 
The 100 2x02 Inclement Weather. Jag var väldigt ofokuserad under både det här och Arrow avsnittet så jag kan inte direkt säga att jag hängde med under hela avsnittets gång, dock så vet jag att avsnittet av The 100 var väldigt bra, scenerna med Jaha, mer specifikt med Jaha och Wells var emotionell perfektion. Det var även fantastiskt att se Jaha klara sig och anlända till jorden, dock så vet man inte riktigt vart han landade. Det är skönt att äntligen ha en bra, vuxen ledare på jorden då Marcus Kane verkligen inte är mannen för jobbet. Det var även bra att Bellamy och Finn m.fl flydde för att hitta resten av gänget, jag håller verkligen tummarna för att dom hittar Mount Weather och inte Octavia, då Mount Weather-gänget verkligen behöver räddas. Jag vill även verkligen att Bellamy och Clarke ska hitta tillbaks till varandra, då dom kompletterar varandra. 
 
Arrow 3x04 The Magician. Det här var inte direkt seriens starkaste avsnitt hittills, jag tycker om att Malcolm är tillbaka i bilden och att vi fick ett "kärt" återseende med Nyssa, men annars var detta inget att hänga i julgranen. Det saknade den där glöden och spänningen som Arrow oftast brukar ha, man blev inte alls indragen i berättelsen och det hela var ganska.. tråkigt. Men som sagt så fanns det även bra moment i det här avsnittet, att Nyssa var tillbaka i bilden och försökte fånga Saras mördare var väldigt roligt och det hela ledde till en kort scen med ingen mindre än Ra's al Ghul, som antagligen i den snara framtiden kommer spela en större roll i Arrow. För att sammanfatta det hela så var det här ett helt okej avsnitt, men det saknade gnistan,  (och Roy var skrattretande under sina så kallade "action-scener").

Netflix-serien "Marco Polo": trailer

 
För 10 månader sedan gick Netflix ut med att dom skulle göra en "Marco Polo" serie, och nu har trailern släppts. Serien är baserad på den verklige Polo, som levde på mitten av 1200-talet och blev känd för sina upptäcktsresor till Asien, som han nedtecknade, och för att ha verkat i den mongoliske härskaren Kublai Khans tjänst i princip två decennier. Trailern till "Marco Polo" lockar faktiskt mig och jag tänker ge serien en chans när alla seriens 10 avsnitt släpps för streaming på Netflix den 12 december.