Gotham Alley

2017-04-25

Serier jag har slutat kolla på

 
Ja, jag lever. Ja, jag vet att jag inte skriver så ofta som jag brukade göra. Men vet ni vad? Just nu bryr jag mig faktiskt inte. För ibland känns bloggandet som ett tvång - och det tar bort all glädje från det. Därför har jag nu på den senaste tiden försökt hitta ett mer nyttigt förhållande till min blogg, en balans. Därför blir det inte lika mycket inlägg som det blev förut, men jag hoppas det är okej. Kollar heller inte på lika mycket serier som jag gjorde förut. Skjuter upp avsnitt och slänger vissa i soptunnan. Dessa följande är de jag har slängt i soptunnan. 
 
            13 Reasons Why | Varför? För att det är en väldigt problematisk serie. Bör ha triggervarningar för folk som behöver det. Fy skäms. 
            Shadowhunters | Varför? För att det är en riktigt dåligt filmatisering, samt serie. 
            The Arrangement | Varför? För att den inte var tillräckligt intressant för att ha kvar. 
            Making History & Time after Time | Varför? Har redan nämnt dessa förut, men de var riktigt stora besvikelser. 
            Riverdale | Varför? Uppehållet fick mig att tappa intresse helt och hållet. 
 
Kommentarer (5)
Allmänt serie

2017-04-21

De skådespelare jag tycker om mest just nu

 
LUCY HALE
 
Tycker det finns otroligt många skådespelare som känns alldeles för ytliga. Därför tycker jag att Lucy Hale känns som en fläkt, ungefär. I ett hav av ytlighet finns hon, som för mig skriker motsatsen. Kan förstå varför hon inte passar in med Shay och Ashley i Pretty Little Liars-gänget, då Lucy verkar mycket mer jordnära. Hoppas hon hittar rätt nu efter serien, i och med hennes nya projekt Life Sentence. Anledningen bakom Lucy Hale hamnar på den här listan är alltså för att hon känns så äkta. Jordnära och äkta. Tycker även om henne som sångerska. 
 
 
ELIZABETH HENSTRIDGE
 
Elizabeth Henstridge är världens härligaste människa. I alla fall om man ska tolka utifrån hur hon är i sina roller, och hur hon är på sociala media samt intervjuer. Men varför jag har fastnat för henne extra mycket just nu på senare tid, är för att hon även är en fantastisk skådespelare. Hur hon presterar nu i Agents of Shield är verkligen något extra, när hon lyckas få en att börja gråta i nästan varje avsnitt när dem är i den alternativa verkligheten. Men hon är som sagt även en fantastisk människa, denna fantastiska britt. 
 
 
JASON O'MARA
 
Det här är en till skådespelare jag har fått upp ögonen för i Agents of Shield - och speciellt på den senaste tiden, i och med att serien blir bättre för varje avsnitt som går. När O'Mara's karaktär Jeffrey Mace kom till Shield från en början, tyckte jag inte om honom överhuvudtaget. Men nu är han en av mina överlägsna favoriter, om han nu lever vilket vi inte vet (verkar inte troligt). Det finns vissa skådespelare som man verkligen dras till (utseende- och personlighetsmässigt) och Jason O'Mara är en av dessa. Visste ni att han även är gift med Paige Turco?  
 
Kommentarer (2)
Listor

2017-04-19

Onsdagens serier vecka 16

 
PRETTY LITTLE LIARS 7x11 Playtime | Det här var inte ett jätte bra avsnitt. Men jag hade inte förväntat mig det heller. Det känns aldrig som att Pretty Little Liars kommer tillbaka med bra avsnitt, utan att man avslutar med bra avsnitt. Skönt dock, att serien är tillbaka - även fast det betyder att serien snart är över föralltid. Tyckte att Emily/Page/Alison berättelsen var otroligt töntig dock i det här avsnittet, och det var väl mitt största problem. Tyckte om Aria som vanligt, trots att det gör så ont att se henne behöva hantera Ezra och Nicole. Det här nya spelet också, är otroligt intressant. Truth or dare! Coolt, de sista avsnitten kommer att vara intensiva.
 
FAMOUS IN LOVE 1x01 Pilot | Hela säsongen finns nu ute av den nya serien, Famous in Love, men jag tror ändå att jag kommer följa den veckovis. För det här var inte världens bästa pilot, och är ingenting jag vill streckkolla. Men det var inte dåligt, det var det verkligen inte. Någonstans mittemellan skulle jag vilja säga. Karaktärerna är ändå tillräckligt intressanta, trots att jag inte riktigt förstår vad serien handlar om. Kommer den bara följa henne som individ? Eller kommer det bli någon större handling sedan? Hoppas på det sistnämnda. 
 
AGENTS OF SHIELD 4x18 No Regrets | Om Mace är död kommer jag att grina. Han är just nu min main bae, då han är otroligt cool och otroligt rolig. En fantastisk karaktär, helt enkelt, och en karaktär jag fastnat för något otroligt. Därför vore det hjärtkrossande om han vore död nu, vilket det verkar som. Annars var det här ändå ett otroligt avsnitt, som alla avsnitt av Agents of Shield nu för tiden. Den här storylinen som vi har just nu är så otroligt känslofylld, och om det här är den sista? Kommer förstöra mig, och antagligen en majoritet av tittarskaran. Fantastiskt överlägset. 
 
Kommentarer (1)
Agents of S.H.I.E.L.D., Famous in Love, Pretty Little Liars, Recension: avsnitt