Veckans film #8: pride and prejudice and zombies

 
PRIDE AND PREJUDICE (2005)
 
En väldigt välkänd film är vad som hittas längst upp på listan - men det finns väl en anledning bakom varför den är så välkänd? Novellen Pride and Prejudice handlar precis som filmen om Elizbeth Bennet, Mr. Darcy, stolhet och fördom - tillsammans med en stor skopa romantik och humor, som alltid med Jane Austen. Med Keira Knightley och Matthew Macfadyen hittade man rätt med huvudrollsinnehavarna och skapade något liknande ett mästerverk. Pride & Prejudice från 2005 är verkligen min favorit bland alla Jane Austen-filmer, enkelt.
 
 
NORTHANGER ABBEY (2007)
 
Är det bara jag som älskar alla tv-filmer som baseras på Jane Austen-noveller? Till exempel Mansfield Park med Julia Joyce, Persuasion med Sally Hawkins - och så den här. Northanger Abbey med Felicity Jones, min favorit. Främst tycker jag om den här filmen för att skådespelarvalen är briljanta (I mean, Felicity Jones och JJ Feild) - men även för att den är väldigt annorlunda från alla andra filmer som baseras på Jane Austen. Antagligen för att novellen bakom - Northanger Abbey - har element av skräck. De Jane Austen baserade tv-filmerna är otroligt underskattade - och den här specifikt, bör få mer uppmärksamhet.
 
 
BECOMING JANE (2007)
 
Sist men inte minst - handlar det om en film som inte är baserad på en novell. Utan människan bakom novellerna - Jane Austen. Det finns ett antal av dessa filmer, biografier: till exempel Miss Austen Regrets. Den baseras på brev av Jane Austen och är en gömd guldklimp - men jag tänker inte ta upp den. Filmen jag har valt att hamna på tredje plats är nämligen Becoming Jane, med Anne Hathaway och James McAvoy. Den här filmen visar Jane Austen innan hon blev känd, under tiden av hennes romans med en ung irländare. Becoming Jane baseras också på brev - och är otroligt gripande. Antagligen med hjälp av dess fantastiska skådespelare. Stort tips!
 

Det här inlägget ingår i ett samarbete - "veckans film", där vi varje vecka utgår ifrån en film och skriver om vad vi vill. Andra inlägg i samarbetet kan läsas hos Elin på ReviewblogKarin på Karinsuniversum och Lena på Livinginfictionalworlds.

Designat: the book queens

 
↑Bildlänk
 
Nu är bokbloggen jag tidigare frågade om folk till klar! Det finns självklart mindre detaljer jag ska fixa på designen - till exempel den vänstra menyn. Men det mesta är klar - och snart ska även bloggen fyllas med inlägg. Vi som bloggar på The Book Queens är Lena som i vanliga fall bloggar här, Elin som i vanliga fall bloggar här och mig själv. Jag accepterar fortfarande medlemmar - då det fortfarande finns plats för högst två till. Så kommentera med er mejl om ni är intresserade! Ni kan följa bloggen på Bloglovin' här - så ni inte missar när vi börjar blogga på riktigt!

Movie review | love & friendship

 
 
FILMENS HANDLING: Set in the 1790s, Love and Friendship centers on beautiful widow Lady Susan Vernon, who has come to the estate of her in-laws to wait out colorful rumors about her dalliances circulating through polite society. Whilst there, she decides to secure a husband for herself and her rather reluctant debutante daughter, Frederica.
 
 
SKÅDESPELARE Kate Beckinsale, Chloe Sevigny m.fl. | RELEASE År 2016
 
MINA TANKAR: Briljans, det var vad det här var. Love & Friendship är en mall till hur en bra Jane Austen ska vara. Fantastiskt snabbtänkt och vitsig tillsammans med en skara fantastiska skådespelare och dess karaktärer, det blir inte mycket bättre ÄN såhär. Love & Friendship baseras på Austen's novell Lady Susan, som precis som den här filmen bevisar hur kvicktänkt författarinnan var. Karaktärerna fungerar verkligen när allihopa artistiskt introduceras likt Grand Budapest Hotel med en kort beskrivning, Kate Beckinsale's Lady Susan och Tom Bennett's James Martin är speciellt bra. Det är inte ofta historia fungerar såhär bra i en komedi - men med Jane Austen som underlag är det inget under. Love & Friendship är en otrolig film - med en otrolig handling och en otrolig skara skådespelare. Snabb underhållning med briljans, är hur den bäst sammanfattas.