Gotham 1x02 / sleepy hollow 2x02

 
 
Eftersom jag kollade på det här avsnittet i skolan så kan jag säga att jag inte var hundra procent fokuserad, men jag är fortfarande säker på min sak när jag säger att jag inte har fastnat ännu. Man fick i det här avsnittet en lite bättre bild av Catwoman och Penguin, eftersom att det egentligen var dom som var huvudrollerna i just det här avsnittet. 
 
Det var även en sak som faktiskt fyllde mig med obehag, dom nämnde The Dollmaker, som vi fick lära känna i Arrow. The Dollmaker är snubben som fångar tjejer, mördar dom och får liken att se ut som life-size dockor. Arrow avsnittet han var med i avskydde jag, jag klarade inte av karaktären The Dollmaker, han var alldeles för obehaglig för min smak. Självklart ska då även Gotham ha med honom som en, antagligen, relativt stor roll, eftersom att det var till honom dom skickade alla hemlösa barn. 
 
 
 
Den här serien är helt fantastisk, Ichabods komplicerade relationer med historians mest kända personer och hans oförmåga till att anpassa sig i den moderna världen är endast två saker som gör den här serien så bra som den är. Det här avsnittet var ganska avslappnat, det hände ganska mycket och vi fick en skönt återseende med Irving, men det kändes ändå väldigt lugnt. 
 
Jag hoppas att The Kindred blir återkommande, han kändes lojal mot Ichabod och Abbie vilket intresserade mig. Fajten mellan The Kindred, The Horseman of Death och Henry's skapelse var otroligt underhållande. Jag hoppas dock att nästa veckas avsnitt innehåller mer drama eller större händelser. Jag hoppas även att den nya karaktären (antagligen) som då introduceras är värdig den här serien. 

Outlander 1x08 / w. of east end 2x11

 
                       
 
Jag kan uppriktigt säga att jag verkligen kommer sakna den här serien nu i höst/vinter, då det nästa avsnittet av Outlander kommer sändas den 5 april 2015 (Sverige). Jag tycker verkligen inte om när dom delar upp säsonger i två delar, och det är ännu värre nu när man faktiskt måste vänta ett halvår. 
 
För att prata om avsnittet så var jag var från början väldigt emot att dom skulle visa Frank's kamp i nutiden, men i det här avsnittet kändes det faktiskt nödväntigt. Att verkligen få se hur han har det. Det var även intressant att Claire verkligen var villig att återvända till Frank så lätt, dock så hände inte det. Tur det. Dom avslutade självklart avsnittet med ett enormt frågetecken. Hur ska det gå för Jamie? Claire? 
 
 
 
Jag vet inte varför, men den här serien intresserar verkligen inte mig längre. Det här avsnittet skulle jag antagligen ha älskat för ett år sedan, eftersom den innehöll det mesta som är bäst med just Witches of East End. Även fast jag inte riktigt har fastnat för säsong två så hoppas jag verkligen att serien blir förnyad till en säsong 3. Jag tror att dom skulle kunna göra den här serien bra igen. Nästa vecka sänds två avsnitt, det näst sista och säsongsfinalen, trailern till avsnitten var väldigt tråkig, men jag hoppas verkligen på mycket drama. 

Tre X-men måste bytas ut

  
"X-Men: Apocalypse utspelar sig tio år efter "X-Men: Days of Future Past", vilket tar oss till början av 80-talet. Tidsresorna i senaste filmen har släpps lös en ny och enormt stark fiende. Xavier, Magneto, Mystique, Wolverine och Beast tar hjälp av unga Cyclops, Jean Grey och Storm för att bekämpa denna urgamla superskurk innan apokalypsen är ett faktum. 
 
Vinterns rykten om att de äldre "originalmutanterna" håller sig borta verkar alltså stämma. Ajöken för den här gången, Ian McKellen, Patrick Stewart med flera. 
 
Däremot ska det bli spännande castingrykten framöver när vi får se vilka som får gestalta unga Storm, Jean Grey och Cyclops. Halle Berry, Famke Janssen och James Marsden har spelat rollerna men är av förklarliga skäl lite för gamla för den här prequeln." Moviezine
 
Jag är faktiskt väldigt besviken över det här beskedet, jag har länge velat se James Marsden och Cyclops i en X-Men film igen (hans 10 sek i DOFP räknas inte enligt mig), men det verkar dröja ännu längre innan det händer eftersom att han nu även är för gammal för Apocalypse.