Bokecension | Frostbite

 
 
Den här boken var ännu bättre än dess föregångare. Varför? Jo, först och främst för att vi fick se utveckling - av karaktärerna men även av författaren, med en otrolig minskning av slut-shaming. Men vad jag tyckte om mest med den här boken, var att den var mer mogen och att vi fick mer action. Det var mycket åldersdiskriminering vilket faktiskt ledde till att Rose utvecklades som karaktär. Hon tog steget med Dimitri, hon gjorde peace med sin mor och hon dödade två Strigoi innan hon ens fick slåss mot dem. Det var roligt att se, eftersom att många karaktärer kändes väldigt unga i den första boken, Vampire Academy. Hoppas den tredje boken bidrar ännu mer till detta.
 
Tyckte även om de nya karaktärerna vi fick lära känna. Mason och Mia fick bland annat vara med mer, vilket var roligt. Speciellt tyckte jag om att Mia och Rose i princip blivit sams, dock hände detta genom dödsfall vilket inte är världens bästa sätt att bli vänner på. Vi fick även träffa på Adrian - en kunglig Moroi med samma specialitet som Lissa. Intressant, trots att han är lite av ett arsle. På tal om kungligheter var det även roligt att vi fick en vidare inblick i själva strukturen av vampyr-samhället, eftersom det var en aspekt som saknades för mig i den första boken. Alltså - var det här en väldigt bra fortsättning av serien. En väldigt mycket vuxnare fortsättning av serien.
 
Recensionen av bok ett hittar ni här
Postat av: Louise

Kul att läsa! :)

2017-02-17 @ 09:49:06
URL: http://louiseamanda.se
Postat av: Felicia

hört bra om den bokserien men jag gillade verkligen inte filmen så har inte blivit såå sugen på böckerna än så länge.

Svar: Ja, har hört att filmen ska vara väldigt dålig. Filmatiseringar på såna här böcker brukar vara lite dåliga, men böckerna är verkligen jätte bra!
Emelie Karlsson

2017-02-17 @ 16:15:22
URL: http://frokentv.se
Postat av: Linusdotter - film, tv & böcker

Blir så sugen att läsa om serien (för tredje gången haha) när jag läser dina recensioner på Vampire Academy och Frostbite!

Svar: Har hört att den tredje är den bästa och läser den just nu. Kan inte släppa dessa böcker!! Måste läsaläaläsa haha!
Emelie Karlsson

2017-02-17 @ 16:19:28
URL: http://linusdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: