Temavecka: sommar | sommarens bokreleaser

 
1-4 THE GENTLEMAN'S GUIDE TO VICE AND VIRTUE, LORD OF SHADOWS, TASH HEARTS TOLSTOY, LUCKY IN LOVE
 
The Gentleman's Guide to Vice and Virtue kanske inte har världens mest lockande namn, men den har fått väldigt bra betyg. Boken handlar om två killar som på 1700-talet hittar ett magiskt föremål som tar dem över hela Europa, och samtidigt får dem att ifrågasätta deras förhållande gentemot varandra. Boken släpps den 27 juni. Lord of Shadows ska jag kanske inte förklara handligen till, eftersom att det är en uppföljare till Lady Midnight. Men boken släpps i alla fall den 26 maj (!!). Tash Hearts Tolstoj handlar om en tjej som har en webbshow, kortfattat, som är en modern tappning av Anna Karenina. Mer djupgående handling hittar ni här. Denna bok släpps 6 juni. Lucky in Love är den senaste boken av fantastiska Kasie West, som handlar om en tjej som vinner otroligt mycket pengar, vilket resulterar i att hon inte riktigt vet vem hon kan lita på. Då alla frågar efter något. Hon berättar därför inte om pengarna för Seth, som hon arbetar med. För vad kommer hända om hon gör det? Kommer han också försvinna från henne? Boken släpps den 25 juli.
 
5-8 ONE OF US IS LYING, WONDER WOMAN WARBRINGER, ONE DARK THRONE, MAYBE IN PARIS 
 
 
One of Us Is Lying är lite ut av en re-telling av Breakfast Club, fast med en twist. Fem ungdomar tar sig till kvarsittningen, men enbart fyra kommer ut. Vem är den skyldige? Boken släpps den 30 maj. Det är kanske uppenbart vad Wonder Woman Warbringer handlar om, men det är i alla fall en berättelse om Wonder Women - i bokformat. Det kommer en hel serie med dessa, "DC Icons", men denna är först ut. Boken släpps den 29 augusti. One Dark Throne kanske egentligen inte släpps på "högsommaren", då datumet ligger på den 19 september. Men den får ändå vara med här, då det är den bok jag ser fram emot mest. Uppföljaren till Three Dark Crowns, som jag anser egentligen alla bör läsa. Hehe. Sist men inte minst hittar vi Maybe In Paris, vilken handlar om en tjej och hennes autistiska bror som åker på en resa till Paris efter ett självmordsförsök, då systern anser att han är redo för det. För sent dock, upptäcker hon att han kanske inte riktigt var det. Boken släpps den 20 juni. 
 
Denna vecka är det dags för en temavecka! Detta sker tillsammans med KarinSaraLovisaFelicia och Elsa som vanligt, och den här gånget är temat "sommar" - för hela veckan. Så se fram emot mycket somriga inlägg!
Postat av: Lena

När jag såg omslaget till The Gentleman´s Guide to Vice and Virtue tänkte jag bara hjälp vad fult men sedan läste jag handlingen och blev väldigt nyfiken. Tror dock att det kan vara en bok som antingen blir bra eller riktigt dålig men den låter spännande måste erkännas!

Svar: Ja, den har fått jätte bra betyg nu. & den verkar så fin! Älskar hbtq+ böcker, och denna är även historisk! Med pirater! Men ja - riktigt ful framsida, och riktigt fult namn!
Emelie Karlsson

2017-05-22 @ 21:28:11
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: