Filmrecension: beauty and the beast

 
 
Årets mest efterlängtade filmatisering har otroligt mycket problem. Det här är en film som tappar ens förtroende efter enbart minuter, då den bidrar med otroligt dåligt skådespeleri trots de stora namn som existerar i rollistan. Den bidrar även med ett par dåligt sjungna låtar och otroligt dåliga effekter. Inget blir äkta, vilket är väldigt problematiskt i en film med fantastiska Belle som huvudkaraktär. Hade inga förväntningar överhuvudtaget eftersom att den hade fått dåligt kritik, men det här var under all kritik. Med de resurser man har, ska man kunna skapa något bättre. Allt är övergjort - samtidigt som det är dåligt gjort. Inte ens det historiska Frankrike med dess vargar och smink kunde rädda den här filmen för mig, då det precis som allt annat kändes oäkta. 
 
Det finns dock en ljuskälla i den här annars mörka film. Denna ljuskälla är Dan Stevens i rollen som The Beast. Det var den enda skådespelare som inte underpresterade och den enda skådespelare som kunde höja betyget jag skulle ge den här filmen till slut. Hans sång Evermore var förtrollande. Dock kan inte ens Dan Stevens rädda den här filmen, som nästintill är en katastrof. Den är underhållande, visst, men man har tagit bort all magi som existerade i den tecknade varianten. Det här är inte Disney. Det här är inte Beauty and the Beast. Inte ens nära. 
 
 
 
Filmens höjdpunkt.
Postat av: Karin

Tråkigt att den bara var 2,5.. Läste aldrig recensionen pga vill gärna vet så lite som möjligt av filmen. Ska nog se den på onsdag. Får komma tillbaka och läsa den då. :)

Svar: Ja, tyckte att den var allmänt dåligt gjord. Men jag hoppas du tycker om den!! Dan Stevens var fantastisk, och hans "Evermore" var det enda magiska med filmen!
Emelie Karlsson

2017-03-18 @ 19:41:54
URL: http://karinsuniversum.se
Postat av: Lena

Jag ska se den imorgon, men har en känsla redan nu att jag kommer älska den. OM det inte är så att man ser scenarbetare springa runt framför kameran dvs :P

Tråkigt att du inte gillar den.

Svar: Förhoppningsvis gör du det!! Tyckte att filmen blev lite bättre mot slutet dock, även fast "slutet" var väldigt dåligt. Det kändes bara som att den var så slarvigt gjord! T.ex. är Emma Watson's låtar JÄTTEjätte redigerade & vissa scener otroligt fult filmade. "Be Our Guest" delen har även otroligt dåliga animationer!
Emelie Karlsson

2017-03-18 @ 19:49:08
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Vill med se den :)

2017-03-19 @ 00:16:46
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Seriemorsan

Ojdå, det lät ju ingen vidare. Jag som är så nyfiken på den!

Svar: Det verkar vara en 50/50 film. Vissa verkar tycka om den, vissa verkar klaga på allt med kvalitén. Så du kanske har tur och tycker om den!! Får hålla tummarna!
Emelie Karlsson

2017-03-19 @ 10:48:40
URL: http://seriemorsan.blogg.se
Postat av: Louise

Vill så gärna se den!!

Svar: Hoppas du tycker om den sen om du ser den i framtiden!!
Emelie Karlsson

2017-03-19 @ 10:51:38
URL: http://louiseamanda.se
Postat av: Elsa

Kan inte säga att jag håller med, tycker filmen kändes jätte magisk och fick verkligen den där sagokänslan man får av alla Disneyfilmer :)

Svar: Ja, det har blivit väldigt blandade åsikter kring den här filmen! Antingen magisk, eller katastrofal haha. Vilket kanske inte är en skala en film vill ha! Men jag tyckte bara att den var så OTROLIGT dåligt gjord. Dålig scenografi, dåliga effekter, dåliga val av skådespelare (Watson är livlös som Belle, hon som ska var sassy!). Alla varelser i den animerade hade även energi och olika ansiktsutryck, vilket dessa inte hade överhuvudtaget i den nya varianten! Såg otroligt obehagliga ut, speciellt Beast! Tyckte dock om Evermore jätte mycket, så därför får filmen ändå ett mediokert betyg haha
Emelie Karlsson

2017-03-21 @ 23:33:07
URL: http://www.gillafilm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: