Urval av veckans avsnitt v.22

 
THE WHITE PRINCESS 1x07 Two Kings Mitt problem med en här serien, är att den berättas utifrån Philippa Gregory's perspektiv. Författaren som helt och hållet förstör historia och dess personligheter. Hon har en väldigt destruktiv stil som författare, och vrider och vänder allt utifrån vad hon tycker. Det kan man inte göra när man skriver historiska böcker, men hon gör det ändå. Vilket hon även gör i och med Henry och Elizabeth's förhållande, som här istället för romantik består av våldtäkter och otrohet. Mysigt. Detta avsnitt var väl likadant i mina tankar. Tycker inte om att de leker med att Richard faktiskt skulle vara något annat än Perkin Warbeck, som han var. Jobbigt att kolla på. Känns som att jag enbart kollar nu för att se hur destruktiv och felaktig den är. Kvaliteten på själva serien (scenografi, skådespelare) är ändå bra. 
 
JAMESTOWN 1x05 Episode 5 | Älskade alla revoultion-vibbar som detta avsnitt bidrog med, i och med att de skulle störta sin ledare. Men att han övertalade dem att inte göra det, med ett fint tal. Var väldigt upplyftande att se, och en jätte fin scen. Tyckte även om vart alla karaktärer tog sig i detta avsnitt. Vi fick se en mer emotionell sida av Verity. Vi fick se en mer feisty sida av Alice. Vi fick se att Joclyn inte är helt perfekt. Det var jätte roligt med all karaktärsutveckling, samtidigt som det är spännande att se vart berättelsen tar sig. 
 
REIGN 1x15 A Bride. A Box. A Body. | Vi kan prata om avsnittet utifrån dess namn. Vad tyckte jag om "A Bride"? För första gången denna säsong tyckte jag faktiskt om Nicole, och det var därför jobbigt att se henne gå upp dit till Charles när han bekräftade att de skulle gifta sig. Hon förtjänar att vara lycklig. Vad tyckte jag om "A Box"? Äckligt, främst. Men jag tycker att Knox var värd det faktiskt. Kul att se Narcisse äntligen få sin revansch. Vilken han även fick med "A Body", när han tog livet av Gideon. En karaktär jag faktiskt aldrig riktigt brytt mig om, så det ska bli skönt att se en berättelse utan honom. Överlag tyckte jag att detta var ett starkt avsnitt, även fast de håller på att bolla alldeles för många storylines. Speciellt i Frankrike.
 
PRETTY LITTLE LIARS 7x16 The Glove That Rocks the Cradle | Ett till svagt avsnitt. Det känns verkligen som att Pretty Little Liars med varje avsnitt förstör vad de har skapat under alla dessa säsonger. Första delen av säsong sju var bra, men det här är bara en katastrof. Kul att se att Emily dock, efter sju säsonger, faktiskt utvecklas. Allison med, skulle jag vilja säga. Sedan tycker jag det är löjligt att Aria ska vara "dark och ond", för om det är någon som är det är det väl Spencer? Som hotar en detektiv och allt därtill? Aria försöker bara rädda Ezra. Tyckte om den hjärtkrossande scenen i slutet dock med just Aria. Det var skönt att se att detta faktiskt lägger en emotionell tyngd på tjejerna. Allt annat vore faktiskt overkligt. 
 
Postat av: Lena

Fast om jag får säga mitt så vet man ju inte till 100% om det var Richard eller inte som kom tillbaka då dem fortfarande inte löst fallet med dem 2 försvunna prinsarna och att en hel del på den tiden faktiskt trodde på att det var Richard. Eller de ville väl tro det i alla fall. Ska bli spännande för samma person som hittade Richard IIIs skelett ska nu ta sig an de två försvunna prinsarna fallet. :)
Tror ärligt inte att Elizabeth Woodville var så dum att hon gav bort Richard men om han sedan dog senare det är en annan femma och det är ju det som tas upp här. Än idag i olika chat forum så finns det två sidor av denna story. :)

Svar: Men vad som faktiskt ÄR bekräftat, är att det fanns en "fake" som faktiskt var Perkin under den period som The White Princess nu visar upp. Och sedan är det även generellt "accepterat" att Richard faktiskt dog. Att han blev mördad. Och det är de "what ifs" som kommer efter som blir till teorier. Det finns alltid något som är generellt accepterat tills något bättre kommer fram, och inget bättre har kommit fram. So whatever we know, så mördades Richard. De hittades ju även ben i Towern som antas vara deras, trots att man inte testat dessa sedan 30-talet.


Tycker bara att konspirationsteorier inom historia är så onödiga, och nästan farliga. & antifeministen/historiedödaren Philippa Gregory är den värsta i detta fall, vilket visas även i The White Princess.
Emelie Karlsson

2017-06-05 @ 10:49:45
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds
Postat av: Lena

Det dem sa till oss på Towern var att dem hittat 2 skelett men att dem bara kunde identifiera den ena. Just därför startade hela denna galenskap igen. Men jag hoppas att vi får veta vad som hänt i vår livstid det är så spännande nu när dem börjat rota i hela den historien. Har pratat med några i London och det råder fortfarande delade meningar om den historien vilket är kul. Och philippa har aldrig sagt att dem är korrekta hon har alltid sagt att det är historisk fiktion sedan att inte alla utskriver det som de är inte hennes fel. Och det står Ju innan att en del saker är ändrade för underhållningens skull. Men vi får helt enkelt vara överens om att vi tycker olika i den frågan :P

Svar: Ja, jag jag tycker bara att Gregory är ett skämt. "Historiker", liksom. Nej. Och historisk fiktion ska ju ändå ha grund i historia. Men ja de hittade skelett och de har inte undersökt dessa sedan 1933. Inte ens rört dem, vilket jag skulle säga är lite tråkigt?? Men ja, mitt verkliga problem ligger självklart hos Gregory. Bryr mig egentligen inte så mycket om själva pojkarna. Inte min period av historia, riktigt.
Emelie Karlsson

2017-06-06 @ 09:22:58
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: