Filmrecension: wonder woman

 
 
Det är inte den första kvinnoledda superhjältefilmen vi fått, men det är den största kvinnoledda superhjältefilmen vi fått. Den första satsningen. Wonder Woman skulle alltså visa vägen till uppkommande superhjältefilmer - att de lika gärna kan vara kvinnoledda. Marvel gör samma sak nästa år med fantastiska Captain Marvel. Problemet är egentligen bara att DC inte hittills har hittat det där flytet som behövs i skapandet av en film. Det går inte riktigt som man har tänkt sig. 
 
Wonder Woman har egentligen precis samma problem som Batman v Superman hade. Alldeles för lång, alldeles för tråkig. DC har problem med utformandet av filmer, skulle jag därför vilja säga. Själva skapandet, manusskrivandet och berättelseutförandet. De förlitar sig alldeles för mycket på kända namn och cgi, vilket gör att man tappar hjärtat. Och ett hjärta är väldigt viktigt i en film som främst fokuseras på det första världskriget. 
 
I denna berättelse om det första världskriget, fick vi även ett antal berättelser. Vi fick berättelsen om Diana och Steve. Vi fick berättelsen om själva världskriget, hur destruktivt det var. Vi fick berättelsen om Dr. Poison och den tyska generalen - och detta blev alldeles för mycket. Det är en film om Diana, som egentligen skapar en uppfattning om den riktiga världen. Vi behöver därför inte en sidestory som mer relaterar till kriget och Steve, än själva Wonder Woman. 
 
 
Tyckte egentligen överlag att filmen var alldeles för centrerad kring det som inte är Wonder Woman. Eftersom den är så viktig till genren, bör den också centrera kring det som är just viktigt. Alltså en kvinnlig superhjälte. En kvinna som är precis lika kompetent som en man, om inte mer. Wonder Woman. Men hon tappas bort bland all misär, och vi får enbart ett par scener med denna mäktiga hjältinna. Ett par scener, som är alldeles för präglade av slowmotion och halvdan cgi. 
 
Men om det var något som den här filmen faktiskt lyckades med, så var det skurken. Ares. Självklart var det tråkigt att man visste att Thewlis skulle vara Ares i och med "the big reveal", men han bidrog ändå med de snyggaste scenerna i hela filmen. David Thewlis är en fantastisk skådespelare, och Ares är en fantastisk skurk. Detta blev en bra blandning, helt enkelt. 
 
Så även fast detta inte riktigt blev den film man kanske ville skapa från en början, så var den fortfarande viktig och lyckades med det den egentligen skulle göra - lyfta kvinnor. Visa att kvinnoledda superhjältefilmer behövs. Så självklart blev man besviken. Besviken att det inte var ett steg i rätt riktning för DC inom filmskapandet, besviken att den inte var bättre. Men Wonder Woman bidrog ändå med ett ljus för framtiden. Ett ljus att detta är framtiden. Att kvinnor är framtiden. 
 
 
Postat av: Seriemorsan

Ska se denna imorgon. Hoppas jag gillar!

Svar: Det hoppas jag med!
Emelie Karlsson

2017-06-03 @ 20:12:25
URL: http://seriemorsan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: