Reign: with friends like these

 
Nu är det här. Nu är den sista säsongen av en av mina favoritserier någonsin här. Nu är säsong fyra här. Nu är Reign här. Och vilken briljans serien bidrar med, vilken överlägsenhet. Vi börjar avsnittet med en genomgång om vad som hänt, vi fick se Lola, vi fick se Leith. Efter det dock, kommer direkt en scen när Mary övar med sin bror på att använda ett svärd. Det som slog mig först med den här premiären var hur mycket bättre dem porträtterar vilken period dem faktiskt är i, alltså slutet av Tudor-perioden. Alla scener är mycket mörkare, mycket mer medeltida men fortfarande så otroligt majestätiska. Precis som Tudor eran var.
 
Vi fick även ett nytt land, i alla fall vad det nu verkar som, i Spanien. Dem var med på överblicken kring alla länder: England, Skottland och Frankrike, och vi fick se lite av hovet i ett av världens mäktigaste land på den tiden. Spanien under den tidigare delen av inkvisitionen. Turligt nog är i alla fall Columbus död nu, vid mitten av 1500-talet, och vi slipper se en av historiens största idioter. Det är i alla fall jätte roligt om vi får ett nytt land att behandla, även om det är så sent som i sista säsongen av serien.
 
Förtom det måste vi dock även prata om Mary. Och Greer. Och Lola. Och Claude. Och Elizabeth. Vi måste prata om våra karaktärer, helt enkelt. Först och främst är Mary den starkaste kvinnan som finns i tv-världen just nu. Ett stort band av män rider för att rädda Mary, men hon dyker upp själv eftersom att hon flydde helt själv. "I don't need to prove myself, I'm queen". Alltså ja!!! Elizabeth med är en otroligt, underbart mäktig drottning. Vi fick även en begravning av Lola som var fin, men en aning kort. Vi fick se Narcisse, sörja Lola. Vi fick se Claude, helt föstörd på grund av Leith. Vi fick se Greer med Mary. Allt var där. Det här var en perfekt start av den sista säsongen av Reign.
 
Postat av: Lena

Såå taggad på att se den sista säsongen!

Svar: Kommer bli jätte bra!
Emelie Karlsson

2017-02-10 @ 13:07:10
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: