Dreamcast grimm-karaktärer (1): askungen

 
Grimm's sagor får inte tillräckligt med uppmärksamhet. Askungen? Disney. Snövit? Disney. Allt handlar om Disney's varianter på våra klassiska karaktärer, istället för dem som faktiskt skrev dem. Därför tänkte jag börja med lite dreamcasts till våra favoritkaraktärer, samt infoga lite fakta från originalkaraktärerna! Kul va? Tycker även att det är passande med lite Grimm runt halloween! Jag tänkte börja med Imogen Poots som jag anser skulle passa perfekt som just Askungen. Hon kan vara mäktig, och samtidigt vara vacker och skulle antagligen passa bra i en riktig Askungen-film. Vi har redan sett att hon är talangfull i bland annat V for Vendetta.

  1. Askungen var allt annat än hjälplös. Hon var inte det hembiträde som Disney visar upp från en början i Grimm's berättelse, utan kan mer ses som en talangfull häxa. Varför ta bort denna starka kvinna Disney?
  2. Hon är väldigt bra på att gömma sig! Hon gömmer sig för prinsen på ett antal underliga ställen.
  3. Vår kända fairy godmother är egentligen enbart ett träd som växer på hennes döda mammas grav. Askungen planterar trädet på graven, och vattnar det med sina tårar. Igen - mäktig häxa.
  4. Att passa in i skon, betyder egentligen att kapa ett antal delar av din fot. Allt blir täckt av blod!
  5. Fåglarna i Askungen är egentligen liknande hennes mäktiga "soldater"!
  6. Askungens pappa är inte död - utan bara extremt destruktiv. Hugger ned alla av Askungens gömställen när hon gömmer sig för prinsen, utan att tänka på att hon faktiskt är där inne.
  7. Halvsystrarna blev blinda genom att Askungen's fåglar hackade ut deras ögon.
Spara
Postat av: Lena

Åh äntligen någon som talar om originalen! :) tycker dock att den nya filmatiseringen med Lily James försöker få med rätt så mycket av originalhistorien samtidigt som den har lite magiskt Disney känsla över den :)

Svar: Ja kanske! Jag tyckte inte om den filmen så mycket dock haha.. Tyckte den var otroligt tråkig tyvärr!
Emelie Karlsson

2016-10-27 @ 21:26:33
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: