Veckans film #8: pride and prejudice and zombies

 
PRIDE AND PREJUDICE (2005)
 
En väldigt välkänd film är vad som hittas längst upp på listan - men det finns väl en anledning bakom varför den är så välkänd? Novellen Pride and Prejudice handlar precis som filmen om Elizbeth Bennet, Mr. Darcy, stolhet och fördom - tillsammans med en stor skopa romantik och humor, som alltid med Jane Austen. Med Keira Knightley och Matthew Macfadyen hittade man rätt med huvudrollsinnehavarna och skapade något liknande ett mästerverk. Pride & Prejudice från 2005 är verkligen min favorit bland alla Jane Austen-filmer, enkelt.
 
 
NORTHANGER ABBEY (2007)
 
Är det bara jag som älskar alla tv-filmer som baseras på Jane Austen-noveller? Till exempel Mansfield Park med Julia Joyce, Persuasion med Sally Hawkins - och så den här. Northanger Abbey med Felicity Jones, min favorit. Främst tycker jag om den här filmen för att skådespelarvalen är briljanta (I mean, Felicity Jones och JJ Feild) - men även för att den är väldigt annorlunda från alla andra filmer som baseras på Jane Austen. Antagligen för att novellen bakom - Northanger Abbey - har element av skräck. De Jane Austen baserade tv-filmerna är otroligt underskattade - och den här specifikt, bör få mer uppmärksamhet.
 
 
BECOMING JANE (2007)
 
Sist men inte minst - handlar det om en film som inte är baserad på en novell. Utan människan bakom novellerna - Jane Austen. Det finns ett antal av dessa filmer, biografier: till exempel Miss Austen Regrets. Den baseras på brev av Jane Austen och är en gömd guldklimp - men jag tänker inte ta upp den. Filmen jag har valt att hamna på tredje plats är nämligen Becoming Jane, med Anne Hathaway och James McAvoy. Den här filmen visar Jane Austen innan hon blev känd, under tiden av hennes romans med en ung irländare. Becoming Jane baseras också på brev - och är otroligt gripande. Antagligen med hjälp av dess fantastiska skådespelare. Stort tips!
 

Det här inlägget ingår i ett samarbete - "veckans film", där vi varje vecka utgår ifrån en film och skriver om vad vi vill. Andra inlägg i samarbetet kan läsas hos Elin på ReviewblogKarin på Karinsuniversum och Lena på Livinginfictionalworlds.
Postat av: N

Bra tips :D

2016-07-31 @ 11:53:55
URL: http://nouw.com/nathalienyren
Postat av: Lena

Fantastiskt bra filmer allihopa och JJ. Field som Mr Tilney alltså <3

Svar: Ja verkligen!! Perfekt casting i Northanger Abbey! Tv-filmerna är verkligen fantastiska!
Emelie Karlsson

2016-07-31 @ 11:57:02
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: