Samarbete: serier med orättvisa avslut

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, JuliaElsaSara och Felicia som innebär att vi varje onsdag skriver valfritt om ett tidigare valt ämne. Den här veckans tema blev "avslut", vilket faktiskt är något jag kan skriva om relativt lätt då jag ofta blir irriterad på dåliga avslut i serier, filmer och även böcker. Men här har jag alltså valt att skriva om orättvisa avslut på serier - alltså serier som slutas alldeles för tvärt (som inte borde avslutats så tidigt) eller serier vars sista avsnitt var dåligt, en smakfläck för seriens tidigare avsnitt och säsonger. Ej i någon inbördes ordning, självklart. 
 
 
Hart of Dixie är en serie som har följt med mig länge. För det första så följde jag seriens första säsong när den väl släpptes, men sedan gav jag upp. Dock för antingen ett eller två år sedan fann jag den igen, och jag kollade igenom de avsnitt som låg ute, vilket var alla utom den sista säsongen, på bara ett fåtal dagar. Jag trodde att Hart of Dixie skulle vara en serie som höll på föralltid, men så blev det verkligen inte. Fyra säsonger fick den, och det är så orättvist! En av mina favoritserier någonsin och den avslutades så tvärt, samtidigt som att det var väldigt onödigt. Hart of Dixie blev om något bättre med tiden. 
 
 
 
Jag är övertygad om att det aldrig gjorts något så bra och så nördigt som Chuck, utan motstånd min favoritserie någonsin. Chuck fick värdiga fem säsonger - vilket jag tycker var tillräckligt. Dock tyckte jag slutet var så himla smaklöst - varför fick man någonsin idéen att ta bort Sarahs minnen? Det var inte kul någonstans, en så bra och underbar serie som Chuck är värdig ett mycket bättre avslut. Det kändes som att ingen hade tålamod med de sista avsnitten, trist. 
 
 
 
Emily Owens MD är en relativt okänd serie som jag hittade för något år sedan helt utav slump, jag hade fått nog av Greys Anatomy efter flygkraschen och behövde en ny sjukhusserie att sätta tänderna i. Och jag fick verkligen mer än tillräckligt - Emily Owens var så fantastiskt. Men eftersom den var relativt okänd så drog serien inte in så bra siffror och man lade skamfullt ned serien mitt i säsongen, vilket bör vara olagligt. Emily Owens MD fick alltså bara en halv säsong och avslutades i en cliffhanger. Trevligt, mycket trevligt. 
 
 
 
Samma problem som med Emily Owens MD egentligen, alldeles för dåliga siffror resulterade i att serien lades ned mitt i säsongen. Detta var antagligen det löjliga namnets fel men serien var så himla fantastisk! Den tog upp äkta problem och hade en fantastiskt blandad skådespelarskara - jag kollade alla avsnitt på rad, och följde de restrerande som släpptes på internetet. Hemskt att dem lade ned denna, mitt i säsongen också. Som sagt: trevligt, mycket trevligt.