Agent Carter: season 2 premiere

 
 
Onsdag och äntligen är Marvels Agent Carter tillbaka med en ny säsong efter vad som känns som en extrem lång väntan. I den första säsongen fick vi bland annat lära känna Captain America's Peggy och uppleva hot som Leviathan samtidigt som vi fick se ett par kända ansikten som tidigare setts i den första Captain America filmen. I den andra säsongen av serien tar sig Peggy Carter till Los Angeles för att hjälpa till Daniel Sousa med den nya SSR-avdelningen. På premiärkvällen till säsong 2 släpptes två avsnitt som visade vad hela säsongen ska handla om antagligen, dessa avsnitt är The Lady in the Lake och A View in the Dark. Först och främst var det väldigt skönt med en serie av kvalité överlag, jag ligger efter i ungefär varje serie jag följer och detta var verkligen en frisk fläkt i schemat. Agent Carter är en väldigt bra tv-serie med en intressant setting. 
 
I det första avsnittet får vi egentligen en larvigt snabb återkoppling till den första säsongen genom Dotty som är fast på det huvudsakliga SSR-kontoret, och dras snabbt vidare till den nya avdelningen dit Peggy ska ta sig. Här får vi från början en inblick i ett mystiskt mord i en sjö, där en kvinna är helt nedfrusen i varma Los Angeles. Dock får vi snabbt reda på att det hela handlar om en extrem korruption inom företaget Isodyne där man egentligen mördar lösa trådar. Denna korruption handlar egentligen mest om en energi som förvaras inom dess lokaler, som slukar människor och allt i dess närhet. Vad som slog mig här var den frustrerande känslan att jag redan hade sett det här - Agents of SHIELD har ju hanterat precis samma ämne hela säsongen? Att det finns en svart massa som slukar allt i sin väg, som ett svart hål. Jag hoppas verkligen att det inte blir exakt likadant för jag uppskattar verkligen hur orginellt Agent Carter faktiskt är. 
 
I det andra avsnittet fick vi ännu en djupare inblick i företagets korruption och vi fick se hur Peggy socialiserade med en herre från företaget som faktiskt var god - vilket självklart då resulterade i att han miste sitt liv, antar jag. Han miste nog antagligen inte sitt liv om man menar döden, men han kan nog inte återgå till det han gjorde innan - vad händelsen än resulterar i. Jag ogillade den här karaktären från början, och även fast Peggy tog detta så hårt, så hoppas jag nog att han försvinner. Överlag känns det inte riktigt som att Agent Carter har hittat vart dem skall stå ännu, med framgångarna av AoS blir det nog svårt för dem att gå sitt egna håll och det märks verkligen att serien har en identitetskris. Men jag hoppas att Agent Carter som sagt fortsätter med sitt och inte låter sig påverkas, så vi får en fortsatt girl power serie som gör lite som den vill. För att förebygga missförstånd så tyckte jag sammanfattningvis att dessa två avsnitt var bra, men verkligen inte perfekta. Det kändes alldeles för övernaturligt och likt AoS och för att en andra säsong skall fungera nästintill Marvels andra framgångsrika serier måste man hitta sin egna grej. 
Postat av: Elsa

Fastnade aldrig för den serien tyvärr. Såg dock bara ett avsnitt, men insåg ändå ganska snabbt att det skulle vara trögt att ta sig igenom säsongen. Kanske ger den en andra chans senare i livet ... :)

Svar: Hm, tycker nog verkligen att den är värd att se! Peggy är en så bra karaktär!
Emelie Karlsson

2016-01-22 @ 14:42:49
URL: http://www.gillafilm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: