Teen wolf vs. pretty little liars: vilken serie har bäst föräldrar?

 
Den här veckans temainlägg har temat föräldrar och jag tänkte därför göra en jämförning på de två serier jag följer som använder sig mycket av karaktärernas föräldrar: nämligen Teen Wolf och Pretty Little Liars. Det här inlägget är i samarbete med KarinSara, Lovisa, Felicia och Elsa.
 
 
Om det är några som rockar på Pretty Little Liars så är det dess mammor. Även fast dem gör misstag, precis som tjejerna, så finns dem alltid där om man behöver dem. Vi kan till exempel börja med Pam Fields, Emily. Från en början när Emily kom ut var hon inte stöttande överhuvudtaget - men hon har verkligen utvecklats. Mer än sin dotter till och med, om man skulle fråga mig. Nu är hon till och med en av mina favoriter, trots att jag älskar alla mammor i serien. Ella Montgomery dock är den som alltid varit min favorit, även fast hon försvann ett tag utomlands samt fick ihop det med helt fel kille. Hon har ändå alltid försökt vara där för Aria, och har egentligen varit hennes pelare sedan Aria kom tillbaka från dockhuset.
 
Ashley Marin är nog den som är mest uppskattad av alla mammor. Först och främst för att hon är otroligt cool, speciellt nu med sitt nya jobb. Men även för att hon skulle göra precis allt för sin dotter. Kommer ni ihåg när hon låg med den där hemska polisen för att Hanna skulle få ha det bra? Hon offrade sig helt och hållet och är en perfekt mor, även fast hon inte alltid är en perfekt människa. Sist men inte minst hittar vi en som vi i alla fall trodde var Spencer's mor, Veronica Hastings. Mitt enda problem med Veronica egentligen, är att hon favoriserat Melissa under nästan hela seriens gång även fast hon har en till fantastisk dotter. Annars är jag helt och hållet kär i henne eftersom att hon är så exceptionellt smart. DiLaurentis behöver vi inte ens prata om, vi kan bara enkelt säga att hon är enda anledningen till varför mammorna inte får en full pott.
 
Mammorna får starka ★★★★✩
 
 
Vi kan igen börja med Fields, men den här gången Wayne Fields som är den här seriens bästa pappa - inte för att han har vidare konkurrens, dock. Han var stöttande gentemot Emily när hon kom ut även fast hans fru inte var det. Otroligt älskande far som tyvärr försvann för tidigt. För att forsätta i samma ordning fortsätter vi med Byron Montgomery, Aria's far som man aldrig vet om man tycker om eller inte. Han var otrogen och försökte få sin dotter att ljuga för Ella, inte okej. Samma sak med Peter Hastings dock, som man heller inte vet om man ska tycka om eller inte. Jag dock - skulle nog vilja säga att jag inte tycker om honom. Han är alldeles för hård mot Spencer.
 
En far vi inte har fått se lika mycket av är Hanna's pappa Tom Marin. Tur det dock, eftersom att han inte riktigt är en människa man vill ha runt om sig. Tom är en riktig mardrömspappa, då han helt och hållet prioriterar sin nya familj. Förra gången vi såg honom vägrade han till och med att betala för Hanna's utbildning då hans nya dotters var viktigare, tydligen. Sist men inte minst hittar vi dock den värsta av de värsta papporna Thomas DiLaurentis. Under varje avsnitt ifrågasätter man ifall han är ond eller inte, vilket helst inte är något en pappa ska vara. Prioriterar inte sin dotter överhuvudtaget, allmänt mystisk.
 
Papporna får svaga ★★✩✩✩
 
 
 
Till skillnad från Pretty Little Liars bidrar Teen Wolf inte riktigt med en samlad briljans i någon kategori, utan har istället ett antal pärlor bland föräldrarna. En av dessa är Scott's fantastiska mamma Melissa McCall. Först och främst är hon fantastisk på vad hon gör, då hon räddar ett antal liv under seriens gång. När hon får reda på att hennes son är en varulv blir hon även stöttande väldigt snabbt, även fast hennes första reaktion självklart var chock. Efter det här har hon hjälp sin son i allt, samtidigt som hon alltid är där när han behöver henne. En annan fantastisk mamma är Natalie Martin. Från en början tyckte jag att hon underskattade sin dotter något otroligt, men nu är hon en stor favorit i serien. Natalie litar alltid, alltid på Lydia och skulle göra vad som helst för henne.
 
Efter detta hittar vi dock tre mammor som inte är drömmen att få: Corinne, Victoria Argent och Claudia Stilinski. Corinne, Malia's mamma, ville bokstavligt talat döda henne vilket aldrig är en positiv aspekt. Allison's mamma Victoria ville döda alla varulvar samt hennes dotters pojkvän, vilket inte heller är en positiv aspekt. Claudia Stilinski vill jag inte riktigt dra över en kant, eftersom att den Claudia vi ser nu antagligen inte är en med hennes "egentliga personlighet". Men nu, försöker hon få Noah att förneka Stiles. Till sist hittar vi Noshiko Yukimura, Kira's mor. Vi har inte fått uppleva jätte mycket av henne, men hon vill alltid det bästa för Kira och sin familj - och hjälper henne med sina nyfunna krafter. En bra mamma.
 
Mammorna får ★★★✩✩ (hälften mordiska, hälften fantastiska)
 
 
Den stora frågan här är egentligen - vart tog Lydia's far vägen? Dagen då lärarna träffade föräldrarna i säsong ett satt han bredvid Natalie, även fast dem är frånskilda. Därför förlorar papporna direkt en deltagare då Mr. Martin är försvunnen. En som inte är försvunnen dock är seriens överlägset bästa pappa Noah Stilinski. Noah och Stiles har ett av de bästa förhållanderna på serien. Dem älskar varandra något otroligt, vilket alltid syns. Om något har hänt Stiles, är Noah alltid där för honom. Efter det hittar vi Chris Argent, som från en början inte var världens största inspiration, men som snabbt blev bättre och bättre. Detta på grund av hans frus dödsfall. Nu har han ingen dotter längre, men tiden dem hade tillsammans när Victoria var död visar på vilken fantastisk pappa han ändå var.
 
Malia's pappa till skillnad från hennes mamma, vill inte döda henne, vilket genast lägger honom före henne på listan. Dock är denne pappa Peter Hale, som nog inte många uppskattar på grund av att han aldrig riktigt kan alliera sig med Scott's gäng. Jag dock, uppskattar honom som karaktär otroligt mycket, och skulle ändå vilja säga att han bryr sig väldigt mycket om Malia (vilket vi fick se i dagens avsnitt). Han skulle kunna vara bra. Agent McCall har vi inte heller sett så mycket av. Han misslyckades att ta hand om Scott under barndomen, men betedde sig ändå som en acceptabel far när han kom tillbaka. Sist hittar vi Kira's pappa Ken Yukimura, som tillsammans med Peter och Noah är den roligaste föräldern. Förutom den aspekten dock, har vi inte sett så mycket av honom. Antagligen en bra pappa - men nästan precis lika mystisk som alla de andra.
 
Papporna får★★★✩✩
 
 
Även fast Teen Wolf och Pretty Little Liars hamnar på samma poäng - på grund av Teen Wolf's mediokra helhet och Pretty Little Liars' allmänt dåliga pappor, så vinnor den sistnämnda serien. Varför? Jo, därför att ingen har försökt mörda sitt eget barn - helt enkelt. Även fast föräldrarna i vinnande PLL inte egentligen vet allt om sina barn, så är dem alltid där och det skulle jag ändå vilja säga vinner över Teen Wolf's få pärlor. Pretty Little Liars har därför bättre föräldrar.
 
Postat av: JohannaEwa - Foto, bloggdesign, film & TV

DiLaurentis-föräldrarna är ju hemska. Klart man inte ska ha något poäng om man begraver sin dotter i trädgården, LEVANDE!
Jättebra motiveringar som jag absolut måste hålla med om, PLL har i sin helhet bättre föräldrar.

Svar: Haha precis! Hjärnsläpp fick hon verkligen då. Ja tycker att PLL's mammor är så fantastiska så att dem måste vinna egentligen, hur bra än Noah, Melissa och Natalie är!
Emelie Karlsson

2017-01-11 @ 18:05:21
URL: http://www.johannaewa.se
Postat av: Flisan

sv: jag älskar oxå reign :D

kul att läsa :D

2017-01-11 @ 18:13:43
URL: http://nouw.com/lifeandtv
Postat av: Flisan

sv: ja Bellarke är jue drömmen så jag hoppas verkligen att det kommer att ske hehe :P

Svar: Jaa, men det gör väl det i boken? Har inte läst dem tyvärr, men antar att du kanske gjort det!
Emelie Karlsson

2017-01-11 @ 18:14:35
URL: http://nouw.com/lifeandtv
Postat av: Karin

Tycker alltid att föräldrarna i PLL är så skumma. Och Melissa, pappa Stiles är så fantastiska så de lever upp till allt. Och om man räknar Peter Hale som förälder, haha, så vinner han med hästlängder pga hans fantastiska personlighet/utseende, men inte för hur bra förälder han är.

Svar: Ja tycker verkligen om Melissa och Noah! Älskar Peter, han är nog min favoritkaraktär i serien tillsammans med Lydia & serien verkar också älska Peter då han inte blivit avskriven ännu haha, trots att han inte riktigt "behövs"!
Emelie Karlsson

2017-01-12 @ 16:20:23
URL: http://karinsuniversum.se
Postat av: Katrine Larsson

Noah Stilinski är enligt mig en av de bästa föräldern i hela tv-serie världen.

Svar: Överlägset! Kommer bli jätte fint att se honom sedan när Stiles kommer tillbaka!
Emelie Karlsson

2017-01-15 @ 14:00:52
URL: http://serieexecutioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: