Säsongsrecension | medici: masters of florence säsong 1


Det här var en av de serier jag såg mest fram emot i år, men det svalnade precis innan premiären och det slutade upp med att jag faktiskt tog bort den från min serielista. Främst för att jag trodde att Medici: Masters of Florence skulle dubbas till italienska. Nu när jag har kollat klart både Victoria och The Crown dock, behövde jag något nytt perioddrama - och jag öppnade ögonen för Medici-serien igen. Tur var det, eftersom det här var bland det bästa jag har sett. Italiensk renässans - mums!
 
I huvudrollen hittar vi Richard Madden, som nog alla tidigare har sett i Game of Thrones som Robb Stark. Det var främst därför jag ville se den här serien från en början - förutom att det handlar om Medici klanen, självklart. Madden är felfri i rollen som Cosimo Medici och bevisar än en gång att han faktiskt är en extraordinär skådespelare. Dock heter inte seriens stjärna Richard Madden - för seriens stjärna heter Annabel Scholey, som spelar Cosimo's fru, Contessina. Hon är så himla cool! I stil med våra fantastiska drottningar Victoria, Elizabeth och Mary är hon. Bakom varje man finns en stark kvinna - och Cosimo fick den allra bästa.
 
Det bästa med säsongen: Jag kommer inte att ta upp det sämsta med säsongen, eftersom att jag bara skulle babbla på om den värdelösa introlåten - men jag kommer självklart att ta upp det bästa! Det bästa för mig är först och främst självklart hur bra gjort det faktiskt är. Inga dåliga effekter, inga dåliga skådespelare, ingen dålig handling. Allt känns så ordentligt! Jag tycker även om att serien är mer lik Victoria än den är lik The Crown - mer lekfull och lättsam, samtidigt som den är allvarlig. Alltså - överlag finns det ingenting att klaga på med Medici: Masters of Florence, allt för mig är perfekt. En snabb favorit som jag inte vet hur jag ska klara mig utan.
 
Säsongens bästa och värsta karaktärer: Det finns ett antal karaktärer som verkligen varit fantastiska under den här säsongen - och nu pratar jag inte kvalitet, utan mina favoriter. Främst tycker jag, som jag redan har nämnt, att Contessina var säsongens bästa karkatär - då hon var så stark! Men jag tyckte också även om Lucrezia jätte mycket, hon är en så fin människa. Sist men inte minst måste jag också nämna Marco Bello - han är lojal och smart, samt bidrar med otroligt mycket karisma! Gråter även för Lorenzo. Säsongens värsta karkatärer är nog ganska enkla för mig att välja ut. Albizzi och påven!

 

BETYG: 5/5

Postat av: Lena

Har försökt leta upp denna, vart finns den!?

Svar: Visst är den omöjlig att hitta???? Till slut fann jag den här: http://123movies.net/watch/zdKW2Wd1-medici-masters-of-florence-season-1.html SÅ SÅ SÅ BRA
Emelie Karlsson

2016-11-16 @ 22:12:49
URL: http://livinginfictionalworlds.blogg.se
Postat av: Elsa

Oooh den blev jag nyfiken på nu

Svar: Såsåsåså bra!! Tycker du bör ge serien en chans! Första avsnittet kanske inte var SÅ bra, men resten var bland det bästa jag sett! Mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara
Emelie Karlsson

2016-11-16 @ 23:38:30
URL: http://www.gillafilm.se
Postat av: Saras Serieblogg

Omg, här i Italien gör man jättemycket reklam för denna serie och jag har verkligen den på min watchlist. Guld värt att hitta en recension här!! :) Richard Madden är dessutom ögongodis. Ska se asap!!

Svar: Haha jag förstår det!! Tydligen den mest framgångsrika italienska serien någonsin!! Richard Madden är ännu mer ögongodis när han ska se "äldre" ut, haha. Se se se!!
Emelie Karlsson

2016-11-17 @ 15:38:53
URL: http://seriereflektioner.blogg.se/
Postat av: Katrine Larsson

Bara när jag såg vem det var på bilden så ville jag se den här serien, haha. Och blev ju ännu mera sugen på att se den när du ger den ett så bra betyg.

Svar: Hahaha förstår det!!!
Emelie Karlsson

2016-11-17 @ 17:05:08
URL: http://serieexecutioner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: