Gothamalley & linusdotter pratar The Crown | 7-8

 
«mina tankar»
 
Genom säsongen har jag alltid klagat på Phillip, "Phillip är värst" - men det är han verkligen inte. Det är Margaret. Hon är så otroligt bortskämd som tror att hon kan göra vad hon vill. Hon är så ignorant till Elizabeths ställning, likt alla kring drottningen. Ni ska lyssna på henne! Ni får inte göra vad ni vill! Så frustrerande att se Phillip och Margaret försöka bestämma över henne hela tiden. Utöver det här har även The Crown tagit en mörkare väg. Nu uppvisas det kungliga livet miserabelt. Intressant!
 
I avsnitt nummer sju, Scientia Potentia Est, fick vi följa enbart en aspekt - ryssarnas bombprov samt britternas försök att få ett möte med Eisenhower, samtidigt som vi fick se Elizabeth växa som drottning. Jag tycker att det här avsnittet inte var så jätte bra, i alla fall inte ett av de bästa. Jag tyckte bara att britterna var så himla.. inkonsekventa? "Vi möter Eisenhower i Washington!" nej. "Vi möter Eisenhower i London!" nej. Det enda som egentligen var roligt var att Elizabeth sade till på skarpen kring undanhållandet av Churchill's välmående. Tyckte dock synd om Winston - även fast Elizabeth var värdig gentemot honom!
 
Pride & Joy hette det åttonde avsnittet som visade Elizabeth och Phillips resta runt i världen, samt Margarets tid vid hovet och moderns tid i Skottland. Det var en premiss som hintade på att vi skulle få upptäcka mycket platser. Men allt vi egentligen fick se var Skottland, vilket var lite av en besvikelse. Dock, var ändå det åttonde avsnittet det bästa hittills för mig. Främst för att scenerna med the Queen Mother var så himla vackra! Både för landskapet och för hur hon var. Annars var Margaret otroligt dum och Phillip otroligt ovärdig gentemot sin fru. Log när Elizabeth slängde saker efter honom! Överlag, ett fantastiskt avsnitt alltså.
 
 
«Emilias tankar»
 
Nu har serien blivit mörkare än tidigare och problemen mellan Elizabeth och regeringen och Elizabeth och Philip börjar bli större.
 
Åh, vad jobbigt det var att se hur jobbigt Elizabeth tyckte det var att inte vara utbildad i mer än konstitutionen. Hon insåg att den kunskap hon hade inte räckte till och att en allmänbildning saknades. Därför anlitar hon en lärare som hjälper Elizabeth inse att den kunskap hon har är det inte många som faktiskt har.
 
Churchill och Eden håller sina sjukdomar från drottningens vetskap, eftersom om de ansetts för sjuka hade de blivit tvungna att avgå från sina poster. Riktigt roligt när Colville trodde att det var undanhållandet av information som Elizabeth ville prata om när hon istället ville fråga vem han ville sitta med under middagen. Tråkigt dock att vi inte fick se Eisenhower, hade varit roligt att se om de lyckats casta en amerikansk president lika bra som de övriga rollerna.
 
Jag älskar det lilla från Skottland vi fick se i den åttonde avsnittet. Det var en vacker liten side story som inte var särskild viktigt men ändå intressant. Margaret som varit lite av en favorit i början av säsongen har börjat bli ointressant, men det vände lite i detta avsnittet när det var hon som skulle stå i rampljuset istället för Elizabeth. Men att det skulle bli problem var nästan ett faktum. Relationen mellan Peter och Margaret har börjat bli tråkig (!!) vilket inte alls är någon roligt nyhet för mig som hoppades att författaren skulle frångå från historien och göra de till endgame. Men det verkar inte så troligt längre.
 
Elizabeth och Philip befann sig utomlands och jag hade väldigt höga förhoppningar då jag älskade avsnitt två när de var i Kenya. Det absolut bästa med avsnitt åtta var Margarets tal där hon skämtade och scenen när Elizabeth och Philip åkte i paraden. Så vackert med all konfetti och hur Philip kollade på henne. 
 

Inlägget om avsnitt 1-3 hittar ni här, inlägget om 4-6 hittar ni här. Nästa inlägg kommer ut på Emilias blogg. Håll utkik!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: